Fugt, udluftning, kondens

Har du problemer med fugt og eller kondens bør du se nedenfor nævnte inden reklamation indgives.
 

Fugt/Udluftning

Et voksent menneske afgiver ca. 2 liter vand i døgnet.
Madlavning, badning, tøjvask og tørring fra to voksne og to børn afgiver 3 – 5 liter vand i døgnet.
Fugtproblemer vokser når rumtemperaturen sænkes og svinder når rumtemperaturen hæves.
Tætte gardiner/brede vinduesplader eller karme kan gøre luften stillestående ved ruderne, så luften bliver kold/fugtig og danner kondens på indvendig side af glasset.

Gamle og utætte vinduer sørgede selv for en naturlig ventilering af huset–også på tider som du ikke ønskede.
Nye vinduer er tætte og den kendsgerning kræver ofte en anden adfærd, end den du havde, da du måske levede med gamle og utætte vinduer.

Det nye er, at det nu er dig der skal sørge for at der bliver luftet ud.
Hvis du foretager en grundig udluftning et par gange om dagen, så er du med til at sikre et behageligt og sundt indeklima for dig og din familie.


Dug på ruden udvendig – et positivt problem

Det er et bevis på, at ruden er en energirude og at den fungere efter hensigten.
I forbindelse med visse vejrtyper, kan der opstå perioder i de tidlige morgentimer, hvor energirudens ydre overflade er koldere end udendørs luften. Det resulterer i dugdannelse på rudens yderside. Duggen forsvinder igen, når den udvendige lufttemperatur stiger i løbet af dagen.
Dugdannelsen skyldes energiruden, hvor det inderste stykke glas er forsynet med en ikke synlig belægning, der reflekterer varmen tilbage i lokalet. Samtidig er rummet mellem glaslagene fyldt med en inaktiv luftart argon, der også medvirker til at varmen indefra ikke når ud til det yderste stykke glas og varmer det op.
Der kan i enkelte tilfælde være aftegning af en sugekop, denne aftegning stammer fra glasværkets sugekop da glasset blev fremstillet, og aftegningen vil fortage sig med tiden. (du kan ikke vaske/tørre det væk)


Dug på ruden indvendig – luft ud

Sidder duggen på den indvendige side, er det tegn på, at den relative fugtighed inde i boligen er for høj og bør nedbringes, hvis man vil undgå råd og fugtskader samt et dårligt indeklima.


Dug mellem glassene – ruden er punkteret

Endelig kan der forekomme dug inde i ruden mellem glaslagene. Det er et sikkert tegn på, at ruden er punkteret, og at den bør udskiftes.

Total Døre & Vinduer - Fiskeløkken 10 - 5330 Munkebo - Tlf.: 65 97 54 00 - Fax: 65 97 59 49 - Email: info@total-vinduer.dk
XS
SM
MD
LG