Pleje og vedligehold

For alle vores produkter gælder der nogle generelle retningslinier for pleje, vedligeholdelse og brug. For at sikre dine vinduer mange år frem i tiden er det vigtigt du plejer og vedligeholder.

Derfor bør du i din egen interesse tjekke følgende afsnit før reklamation indgives.

Rengøring af ruder

Hvor ofte man vil pudse sine vinduer, er en smags sag, men glæden ved at kigge ud gennem nypudsede vinduer er stor hver gang man får det gjort. Brug en blød børste og en skraber – anvend mildt sæbevand tilsat lidt afspændingsmiddel for at hindre kalkdannelse.
Rudemærker bør fjernes indenfor en kortere perioden (2 uger) efter modtagelse for at undgå mærker på glasset.
Evt. kan du bruge keramikrens, som du bruger til din glaskeramiske kogeplade. Brug kun en let hånd.
Der kan i enkelte tilfælde være tegning af sugekopper fra glasværket. Disse vil med tiden aftage.

Pleje af bånd og tætningslister

Udvendig glasbånd efterses 1 gang årligt om det sidder korrekt og med anslag til ruden. Hvor der er brugt træglaslister skal du tjekke om glaslisten er gået løs og såfremt demonteres båndet og glaslisten komprimeres ind mod glasset og fastgøres, båndet genmonteres. Hvor der er fyldninger er det meget vigtigt for holdbarheden af fyldningen at der ikke kan trænge fugt ned ved båndet. (fyldning vil blive op fugtet i kanten )
Indvendige tætningslister kræver ingen vedligehold udover almindelig rengøring efter behov. For at tætningslister forbliver bløde kan du med en klud med lidt silicone tørre listerne over.

Udvendig pleje af trævinduer

Trævinduer kræver vedligeholdelse, men ikke meget hvis blot arbejdet bliver gjort i tide. Når du rengør dine ruder kan du samtidig rengøre karme og rammer. Det fjerner snavs og anden forurening, der på sigt nedbryder overfladen.
Regelmæssigt holdes der øje med, om der er ved at opstå revnedannelse i den udvendige overfladebehandling. Det gælder især syd og vestvendte facader hvor solens UV-stråler er hårde ved træværk. Ved huse uden udhæng er vinduerne også væsentlig mere udsatte. Skulle der opstå revnedannelse i overfladen har man inviteret fugten indenfor, og nedbrydningen er begyndt. Derfor efterse dine vinduer en gang årligt og ellers når du vasker ruderne, udbedring af overfladen kan du dermed foretage rettidigt.

Udvendig pleje af træ/alu vinduer

Ved vinduer af typen træ/alu, er vedligeholdelsen meget begrænset. Du kan nøjes med at vaske vinduerne et par gange om året, men bedst er samtidig med rude afvaskning. Ved en skade på aluminiummen kan du fjerne mindre ridser med et polermiddel. Ved dybe ridser der går igennem overfladen, sker der automatisk en oxydering der lukker ”såret” og forhindre korrosion. Det er vanskeligt at reparere uden det bliver synligt. (så lev med ridsen)

Indvendig pleje af træ

Den indvendige del af vinduet kræver almindelig rengøring for at sikre holdbarheden. Hyppigheden afhænger af den belastning rummet er udsat for. Rengøring foretages med klud og mildt neutralt sæbevand.

Smøring af beslag

For at have fuldt funktion dygtige vinduer og døre, er det vigtigt at holde snavs væk fra beslag herunder især glideskinner. Derudover kræver bevægelige beslag dele et par dråber syrefri olie et par gang om året, så de forsat bevæger sig ubesværet. Brug feks. Symaskine olie WD-40
For elementer placeret på udsatte steder, f.eks. kystnære områder, eller indre bydele med megen trafik, må det forventes at smøreintervallerne er væsentlig kortere. (smøring efter behov)

Total Døre & Vinduer - Fiskeløkken 10 - 5330 Munkebo - Tlf.: 65 97 54 00 - Fax: 65 97 59 49 - Email: info@total-vinduer.dk
XS
SM
MD
LG