Problemer med overflade

Trods stor erfaring og omhu for at lave færdig overfladebehandlede elementer, kan der opstå problemer med produktet. Årsagen til problem kan være vidt forskellig og kan også være af visuel fejl vurdering..
Hvor godt et produkt end er, forudsættes for optimal funktion og holdbarhed at montering og vedligeholdelses vejledninger er overholdt..

Har du et af følgende problemer bør du vurdere nedenfor nævnte punkter før reklamation indgives.

Synlig fingerskarring Revner i glaslister/palæsprosser
Synlig træstruktur Knopper partielt
Ujævnheder Alu overflade

Vi bruger fingerskaret råtræ med høj kerneindhold som ligger mellem 90 og 100% Fingerskarringen betyder at der ingen knaster er i synlige dele, under denne proces bliver træet scannet for kerneandel således at kerneandelen på vores produkter er nær de 100%.
Oven i dette har vi valgt en overfladebehandling ”Totalcoat” som giver lang holdbarhed især på vinduernes udsatte steder som endetræ og hjørnersamlinger.

Visuelt skal overfladebehandlingen bedømmes på 3 meters afstand og aldrig i sollys. (skal betragtes i gråvejr)

 1. Synlig fingerskarring kan forekomme idet det er 2 stykker træ som bliver sat sammen og nødvendigvis ikke har samme bonitet. Gennem vores flow coat anlæg bliver træet overrislet med maling og dette kan give mindre rejsninger af træet, men det er netop denne behandling som giver lang holdbarhed. Alternativet kunne være en knast som så ville give en mørk plet på størrelse med knasten.
   
 2. Synlig træstruktur er ikke fordi at der mangler maling, men kan forekomme hvor træet har rejst sig mere eller mindre (skyldes årringe som er i træet) 
   
 3. ”Ujævnheder” kan forekomme hvor træets struktur vender. Vi prøver naturligvis at spartle og mellem slibe men det er meget svært at skjule helt. 
    
 4. Mindre revner nederst på sideglaslister og eller på palæsprosser er et tegn på manglende vedligeholdelse.
  Fugt samler sig mest på disse steder, hvor også solen er med til at give store udsving i form af varme og fugt som ikke er de bedste betingelser for træ.
  Det ses mest på syd og sydvest vendte facader, hvor vedligeholdelses intervallerne skal forventes at skulle foretages hyppigere end ved andre verdenshjørner. 
    
 5. Harpiks findes i alt fyrretræ og kan i ganske få tilfælde give nogle knopper partielt som kommer til syne uden på malingen. Harpiks knopper kan når de er krystalliseret fjernes ved at tørre forsigtigt på dem med en spritvædet klud. Gentag om nødvendigt processen flere gange. Husk straks at eftertørre med en klud, opvredet i vand. 
   
 6. Aluprofiler er pulverlakeret før tildannelse foretages her på fabrikken. Eventuelle fejl i alu overfladen skal betragtes på en afstand af 3 meter. Alu profilerne har gennemgået følgende behandlingsproces: Kromfri forbehandling – tørring – elektrostatisk pulverpålægning – indbrænding.
  Evt. reparation kan foretages med let afslibning efterfulgt af aftørring med siliconefjerner og som afslutning påføres toplak som polyuretan lak 1 – 2 gange.
    
 7. Forventet udfald af industrielt overfladebehandlede træelementer. 
  (Bilag 14 Forventet udfald af industrielt overfladebehandlede træelementer fra www.vinduesindustrien.dk)
Total Døre & Vinduer - Fiskeløkken 10 - 5330 Munkebo - Tlf.: 65 97 54 00 - Fax: 65 97 59 49 - Email: info@total-vinduer.dk
XS
SM
MD
LG