Glas

Når du skal vælge ruder til dine vinduer og døre er der mange muligheder også med forskellige funktioner.

Skal ruden være energibesparende , solafskærmende, reducere indsyn, lyd-dæmpende, og- eller skal den højne person sikkerheden ?

Total Døre & Vinduer har focus på glasmarkedet og har ruder til ethvert formål idet vores ruder kan kombineres så den f.eks. både kan skærme mod solen, samtidig med at den også er støjdæmpende, energibesparende eller sikkerhedsbetonet.

Vi har lavet en lille glas guide med markedets mest udbredte rudetyper, skulle du have yderligere spørgsmål er du velkommen til at kontakte vores salgsafdeling.

Standardruder - Energiklasse A

IMG_glas opbygning 2_250.JPG

Termoruder er bygget op af to eller flere glas med et afstandsprofil imellem.

Definitionen 4-15-4 betyder, at termoruden består af et udvendig glas på 4 mm (glaslag 1) et afstandsprofil på 15 mm og et indvendig glas på 4 mm (glaslag 2)

Ved at variere tykkelsen og antallet af glas, bredden af afstandprofilet, forskellige typer for belægninger/laminering og typen af luft/gas i mellemrummet kan man regulere rudens funktion og dermed skabe forskellige typer ruder, der dækker forskellige behov.

4 – 15 - 4

IMG_glasopbygning 3_250.JPG

Varmetabet fra boligen og ud til omgivelserne har stor betydning for boligens varmeforbrug, derfor er rudernes isolerings evne vigtig, angives som Ug-værdi. Energiruder har en god isoleringsevne og en høj lystransmission (lysgennemgang) Ved at reducere kuldenedfald og kuldestråling forbedrer energiruder indeklimaet, nedsætter behovet for opvarmning, bidrager til lavere energiregninger og dermed et bedre indeklima.

Varm kant

IMG_glas varmkant_240 .JPGBillede af varm kant

Afstanden mellem glassene i en energi ude sikres af et afstandsprofil.

Traditionelt er det udført af enten stål eller aluminium, hvilket giver anledning til en såkaldt ”kuldebro” i rudens kantområde. 

Ingen merpris

Total Døre & Vinduer har indført varmkant på alle produkter som standard.

Varmkant konstruktionen formindsker kuldebroen i rudens kantzoner, som direkte er med til at formindske vinduets samlede varmetab, udtrykt ved Uw-værdien – til glæde for miljøet og for den private økonomi.


ude-inde.jpgRudens opbygning –
Hvad betyder forkortelserne

LT-værdi – Lys Transmission (Lysgennemstrømning)
Jo højere LT-værdi ruden har, desto større mængde lys kommer der ind gennem ruden.

g-værdi - Solenergigennemgang
jo højere g-værdi, desto mere solvarme trænger gennem ruden og ind i huset. Et udtryk for tilskud af gratis solenergi.

Ug-værdi – Isoleringsevne
Jo lavere Ug-værdi ruden har, desto mindre er varmetabet. Et udtryk for varmetabet gennem rudens midterste del, kaldet centerværdien.
Værdien opgives i enhed: W/m2K (Watt pr. m2 x kelvin)

Rw-værdi – dB Lydreduktion
Jo højere Rw-værdi, desto bedre dæmpning. Et udtryk for den støjdæmpende effekt i ruden. Reduktionen angives i decibel. Et højt tal betyder en stor lydreduktionsevne. Det menneskelige øre oplever en halvering af støj ved en dæmpning på 8-10 dB.

 

 


Designglas (ornamentglas)

Designglas er mønstret, klart eller farvet med varieret lysgennemgang og gennemsyn.

Total Døre & Vinduer kan levere et bredt udvalg af forskellige typer designglas.
Nedenfor vises nogle af vores mest almindelige typer med deres forskellige mønstre og strukturer samt de reducerende gennemsynsmuligheder.
 
 

 Glas_floatGrau_180.jpg
Klart glas
 
 cotswold.jpg
Cotswold
syreaetset.jpg
Syreætset
 
Glas_Drahtspiegel_180.jpg
Drahtspiegel
 
Glas_Orn.520_180.jpg
Ornament 520
 
Glas_Silvit178_180.jpg
Silvit 178
 

 

 

 

 

 

Sikkerhedsglas (personsikkerhed)

Sikkerhedsglas er beregnet til at forhindre eller formindske risikoen for personskade, hvis personer kommer i direkte ”sammenstød” med glas.

Retningslinier for sikkerhedsglas: se under kundeservice, klik her

Sikkerhedsglas kan leveres både som hærdet eller lamineret glas, hvor begge giver øget beskyttelse.

Hærdet glas varmes op til meget høje temperaturer, hvor der dannes spændinger i glassets overflade. Glasset bliver gennem processen mere modstandsdygtig overfor påvirkning som f.eks. spark eller mennesker der falder ind i ruden. Hvis hærdet glas overbelastes, granulerer det til en mængde uskarpe småstykker, som minimerer risikoen for alvorlige skæreskader.

Lamineret glas er to eller flere lag glas lagt sammen med en plastfolie. Glassene varmes op i grader der får plasfolien til at smelte sammen med glassene og danner en gennemsigtig rude. Plastfolien i lamineret glas holder glasstykkerne sammen til en sammenhængende glasskive og forhindre derved alvorlige skæreskader.

Solafskærmende ruder

Med solafskærmende ruder er det muligt at projektere med store glasfacader – også når de er syd- eller vestvendte.

Solafskærmende ruder reducerer mængden af sollys og varme der slipper ind gennem ruden.

Solafskærmende ruder fås i et bredt udvalg f.eks. som farveneutrale glas, som glas tonet i forskellige farver og som glas med forskellige grader af refleksion

Lyddæmpende ruder

Støj er et miljøproblem der delvist kan løses ved at anvende ruder med lyddæmpende egenskaber, oftest i forbindelse med stærkt trafikerede veje, jernbane strækninger eller alminlig bystøj.

Det er glassenes individuelle tykkelser og afstanden mellem rudens enkelte glas der er med til definere rudens egenskaber som støjdæmpende.

Jo større forskel der i tykkelsener på de to glasskiver og desto større afstand mellem glassene , jo bedre bremser de lydbølgerne.

Rudens lyddæmpning angives i decibel som et lydreduktionstal – Rw.
Det er vigtigt at definere den form for støj, der ønskes dæmpet for at kunne finde den rigtige rudetype.Forskellige lyde placerer sig forskellige steder på frekvensspektret. Rw-værdien vil derfor kun danne grundlag i en omregning til den ønskede dæmpning af en given støj.

Total Døre & Vinduer - Fiskeløkken 10 - 5330 Munkebo - Tlf.: 65 97 54 00 - Fax: 65 97 59 49 - Email: info@total-vinduer.dk
XS
SM
MD
LG